app challenge


Deelnemers aan brainstorm

[Nieuws]

Brainstormen over een app-idee met Open Stateninformatie

Zo’n vijftig ontwikkelaars, ontwerpers en andere geïnteresseerden kwamen vrijdag 9 november bijeen in het Utrechtse Paushuize om inspiratie op te doen voor de Open Stateninformatie App-challenge. Deze app-challenge wordt door vijf provincies georganiseerd in samenwerking met Open State Foundation.

Tijdens de bijeenkomst kregen de deelnemers meer informatie over de wedstrijd en de databronnen. Daarna volgde een inspiratiesessie waarbij men in groepjes kon nadenken over de doelgroep,  de informatiebehoefte, en mogelijke toepassingen.

Open Stateninformatie App-challenge

In de eerste helft van 2018 hebben vijf provincies, samen met Open State Foundation, Stateninformatie beschikbaar gesteld als open data. Stateninformatie was al openbaar, maar niet eenvoudig te vinden of te hergebruiken. Door de informatie als open data te ontsluiten, worden de data herbruikbaar en bieden we kansen aan ontwikkelaars om nieuwe toepassingen te maken die de lokale democratie versterken.

Om dit te stimuleren is er een app wedstrijd georganiseerd. Met de app-challenge worden ontwikkelaars en ontwerpers uitgedaagd om een app-idee in te sturen die Stateninformatie toegankelijker maakt voor een breder publiek. De winnaar ontvangt €30.000 prijzengeld om de applicatie te realiseren in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart volgend jaar.

Brainstormsessie

Tijdens de brainstormsessie was er gelegenheid om in gesprek te gaan over de uitdaging met elkaar en medewerkers van de provincies. De bijeenkomst eindigde met een borrel, waar de creativiteit pas echt los kwam.

De komende tijd verschijnen er verschillende datablogs op deze website. De datablog over de Open Stateninformatie API staat al online. Ook worden er verschillende blogs geplaatst die inspiratie geven voor mogelijke app-ideeën.

Tot en met 9 december is het mogelijk om jouw app-idee in te zenden en kans te maken op het ontwikkelbudget van 30.000 euro.

Aanmelden pitch-event 12 december

Ook benieuwd naar de inzendingen? Op 12 december zullen de finalisten in het Utrechts provinciehuis hun ideeën pitchen voor een jury. Aanmelden voor dit pitch-event kan via dit formulier.

Vragen?

Heb je vragen over de app-challenge, deelnamevoorwaarden of andere zaken? Neem dan contact op met Open State Foundation.

Andere nieuwsberichten

Pijl
Concept art van 'Voordat het nieuws was' website

Op 12 december won Oberon de Open Stateninformatie app-challenge met de app ‘Voordat het nieuws was’. Deze app wordt feestelijk gelanceerd op maandag 11 maart tijdens de start van de Open Gov Week. Ben jij ook bij deze lancering? Schrijf je dan snel in voor de lancering. die zal plaatsvinden vanaf 9:00 bij het ministerie   Pijl

Hieronder is het overzicht te vinden van de inzendingen van de Open Stateninformatie app challenge 2018. Het app idee ‘Voordat het nieuws was’ was de winnaar van het event. De ideeën Duoloog, Hier Overheid en Trendwatcher kregen een eervolle vermelding van de jury. Het uitgebreide juryrapport is hier te lezen. De winnaar en de shortlist nummers   Pijl

De app ‘Voordat het nieuws was’ van Oberon heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de app challenge Open Stateninformatie van de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Limburg en de Open State Foundation. De winnende toepassing maakt de relatie tussen de actualiteit en de politieke oorsprong zichtbaar en daagt inwoners uit om zich in de politieke   Pijl

Andere nieuwsberichten

Pijl
Concept art van 'Voordat het nieuws was' website

Op 12 december won Oberon de Open Stateninformatie app-challenge met de app ‘Voordat het nieuws was’. Deze app wordt feestelijk gelanceerd op maandag 11 maart tijdens de start van de Open Gov Week. Ben jij ook bij deze lancering? Schrijf je dan snel in voor de lancering. die zal plaatsvinden vanaf 9:00 bij het ministerie   Pijl

Hieronder is het overzicht te vinden van de inzendingen van de Open Stateninformatie app challenge 2018. Het app idee ‘Voordat het nieuws was’ was de winnaar van het event. De ideeën Duoloog, Hier Overheid en Trendwatcher kregen een eervolle vermelding van de jury. Het uitgebreide juryrapport is hier te lezen. De winnaar en de shortlist nummers   Pijl

De app ‘Voordat het nieuws was’ van Oberon heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de app challenge Open Stateninformatie van de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Limburg en de Open State Foundation. De winnende toepassing maakt de relatie tussen de actualiteit en de politieke oorsprong zichtbaar en daagt inwoners uit om zich in de politieke   Pijl