app challenge


Concept art van 'Voordat het nieuws was' website

[Nieuws]

Kom naar de lancering ‘Voordat het nieuws werd’ op 11 maart

Op 12 december won Oberon de Open Stateninformatie app-challenge met de app ‘Voordat het nieuws was’. Deze app wordt feestelijk gelanceerd op maandag 11 maart tijdens de start van de Open Gov Week. Ben jij ook bij deze lancering? Schrijf je dan snel in voor de lancering. die zal plaatsvinden vanaf 9:00 bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Van 11 tot en met 17 maart is het Open Gov Week. Open Gov Week is een internationaal initiatief om Open Overheid wereldwijd onder de aandacht te brengen. Er is geen beter moment om een week voor de Provinciale Statenverkiezingen en tijdens de start van de Open Gov Week de winnende Open Stateninformatie App te lanceren.

De app zal gelanceerd en gepresenteerd worden door Oberon tijdens een ontbijtbijeenkomst op het ministerie van Binnenlandse Zaken. De bijeenkomst start inhoudelijk vanaf 9:00 en naast de lancering zal er een inhoudelijk programma zijn in het kader van de Open Gov Week. Dit programma wordt later bekend gemaakt.

De provincies, Open State Foundation en het ministerie van Binnenlandse Zaken nodigen iedereen van harte uit om aanwezig te zijn tijdens de lancering op maandag 11 maart. Inschrijven is wel verplicht en denk aan het meebrengen van een identiteitsbewijs,

Praktische informatie over de bijeenkomst

  • Datum: Maandag 11 maart 2019
  • Locatie: Auditorium Ministerie van Binnenlandse Zaken, Turfmarkt 147 te Den Haag
  • Tijden: 8:30 (aanvang ontbijt), inhoudelijk van 9:00 tot 10:30
  • Inschrijven: via deze pagina

Over de Open Stateninformatie App-Challenge

De winnende toepassing van Oberon genaamd ‘Voordat het nieuws werd’ maakt de relatie tussen de actualiteit en de politieke oorsprong zichtbaar en daagt inwoners uit om zich in de politieke discussie te verdiepen. De jury prees het winnende team vanwege het gebruiksgemak waarmee Stateninformatie in de browser automatisch te combineren valt met artikelen op websites van landelijke en regionale media.

De provincies Limburg, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland en Utrecht hebben de app challenge in het leven geroepen om deelnemers uit te dagen om een app idee in te sturen dat het publieksbereik en de toegankelijkheid van stateninformatie vergroot. Inmiddels ontsluiten deze vijf provincies hun Stateninformatie als open data. Open Stateninformatie is onderdeel van het Actieplan Open Overheid 2018-2020.

Andere nieuwsberichten

Pijl
Foto van bril voor laptopscherm

Hieronder is het overzicht te vinden van de inzendingen van de Open Stateninformatie app challenge 2018. Het app idee ‘Voordat het nieuws was’ was de winnaar van het event. De ideeën Duoloog, Hier Overheid en Trendwatcher kregen een eervolle vermelding van de jury. Het uitgebreide juryrapport is hier te lezen. De winnaar en de shortlist nummers   Pijl

De app ‘Voordat het nieuws was’ van Oberon heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de app challenge Open Stateninformatie van de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Limburg en de Open State Foundation. De winnende toepassing maakt de relatie tussen de actualiteit en de politieke oorsprong zichtbaar en daagt inwoners uit om zich in de politieke   Pijl

Geschreven door Mette Vreeken, adviseur Public Affairs bij Wallaart & Kusse Public Affairs Toegankelijke Stateninformatie, hoe fijn zou dat zijn? Helaas bewijst de praktijk dat die toegankelijkheid nu nog een verre droom is. Voor mijn werk struin ik dagelijks websites van overheidsinstanties af om te checken wat er op lokaal, provinciaal en nationaal niveau gebeurd   Pijl

Andere nieuwsberichten

Pijl

Hieronder is het overzicht te vinden van de inzendingen van de Open Stateninformatie app challenge 2018. Het app idee ‘Voordat het nieuws was’ was de winnaar van het event. De ideeën Duoloog, Hier Overheid en Trendwatcher kregen een eervolle vermelding van de jury. Het uitgebreide juryrapport is hier te lezen. De winnaar en de shortlist nummers   Pijl

De app ‘Voordat het nieuws was’ van Oberon heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de app challenge Open Stateninformatie van de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Limburg en de Open State Foundation. De winnende toepassing maakt de relatie tussen de actualiteit en de politieke oorsprong zichtbaar en daagt inwoners uit om zich in de politieke   Pijl

Foto van bril voor laptopscherm

Geschreven door Mette Vreeken, adviseur Public Affairs bij Wallaart & Kusse Public Affairs Toegankelijke Stateninformatie, hoe fijn zou dat zijn? Helaas bewijst de praktijk dat die toegankelijkheid nu nog een verre droom is. Voor mijn werk struin ik dagelijks websites van overheidsinstanties af om te checken wat er op lokaal, provinciaal en nationaal niveau gebeurd   Pijl