app challenge


Schilderij van oud hollands landschap

[Nieuws]

Stilstaan bij hoe je beweegt

Een column ter inspiratie van Ton Bossink, programmamanager Omgevingsvisie van de provincie Noord-Holland.

Heb jij er wel eens bij stil gestaan hoe je je door het dagelijks leven beweegt? Doordeweeks ga je elke dag naar je werk of naar school. ’s Avonds train je misschien bij je sportclub. In het weekend bezoek je vrienden of familie. In de zomer ga je een dagje naar het strand of fiets je het groen in. Je gebruikt je smartphone of tablet om een leuke en efficiënte route te kiezen. Kortom, je gebruikt de omgeving waarin je leeft op vele manieren. Je gebruikt in die leefomgeving wegen, het openbaar vervoer, elektriciteit, digitale infrastructuur, geniet van een groene omgeving en verwacht dat de lucht schoon is en dat alles functioneert. En heel vaak zal je in je dagelijks leven daarbij over de grenzen van gemeenten bewegen. Misschien vraag je je daarbij soms af waarom in jouw leefomgeving dingen veranderen. Of heb je ideeën dat er dingen beter of mooier zouden moeten. Bij onderwerpen die over gemeentegrenzen heen gaan, heeft de provincie vaak een rol. Provinciale Staten stellen geld en menskracht beschikbaar voor het verbeteren van jouw omgeving en het gebruik daarvan. Komt die nieuwe weg er? Gaat de bus meer keer per uur rijden? Mag er in het groen gebouwd worden? Het gaat om beslissingen die je rechtstreeks raken. Dan is het ook belangrijk dat je makkelijk inzicht krijgt in wat er speelt en waarom welke beslissingen worden genomen. En dat je daar ook je stem in kunt laten horen: wat kan anders, beter. Hoe mooi zou het zijn als een provincie-app jou in staat stelt om te zien, te snappen én te beïnvloeden hoe jouw dagelijkse leefomgeving er uit komt te zien. Zodat je er even bij stil kunt staan hoe je ook in de toekomst je op een prettige manier door je leefomgeving kunt bewegen.

Andere nieuwsberichten

Pijl
Concept art van 'Voordat het nieuws was' website

Op 12 december won Oberon de Open Stateninformatie app-challenge met de app ‘Voordat het nieuws was’. Deze app wordt feestelijk gelanceerd op maandag 11 maart tijdens de start van de Open Gov Week. Ben jij ook bij deze lancering? Schrijf je dan snel in voor de lancering. die zal plaatsvinden vanaf 9:00 bij het ministerie   Pijl

Hieronder is het overzicht te vinden van de inzendingen van de Open Stateninformatie app challenge 2018. Het app idee ‘Voordat het nieuws was’ was de winnaar van het event. De ideeën Duoloog, Hier Overheid en Trendwatcher kregen een eervolle vermelding van de jury. Het uitgebreide juryrapport is hier te lezen. De winnaar en de shortlist nummers   Pijl

De app ‘Voordat het nieuws was’ van Oberon heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de app challenge Open Stateninformatie van de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Limburg en de Open State Foundation. De winnende toepassing maakt de relatie tussen de actualiteit en de politieke oorsprong zichtbaar en daagt inwoners uit om zich in de politieke   Pijl

Andere nieuwsberichten

Pijl
Concept art van 'Voordat het nieuws was' website

Op 12 december won Oberon de Open Stateninformatie app-challenge met de app ‘Voordat het nieuws was’. Deze app wordt feestelijk gelanceerd op maandag 11 maart tijdens de start van de Open Gov Week. Ben jij ook bij deze lancering? Schrijf je dan snel in voor de lancering. die zal plaatsvinden vanaf 9:00 bij het ministerie   Pijl

Hieronder is het overzicht te vinden van de inzendingen van de Open Stateninformatie app challenge 2018. Het app idee ‘Voordat het nieuws was’ was de winnaar van het event. De ideeën Duoloog, Hier Overheid en Trendwatcher kregen een eervolle vermelding van de jury. Het uitgebreide juryrapport is hier te lezen. De winnaar en de shortlist nummers   Pijl

De app ‘Voordat het nieuws was’ van Oberon heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de app challenge Open Stateninformatie van de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Limburg en de Open State Foundation. De winnende toepassing maakt de relatie tussen de actualiteit en de politieke oorsprong zichtbaar en daagt inwoners uit om zich in de politieke   Pijl