app challenge


Open Stateninformatie App Challenge logo

[Nieuws]

Van data naar democratie: doe mee met de app challenge!

Het is zover! De provincies Flevoland, Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht hebben de informatie van hun Provinciale Staten beschikbaar gesteld als open data. Het gaat hierbij om informatie zoals besluiten, moties, amendementen, statenvragen en brieven. Inwoners, journalisten, Statenleden en andere geïnteresseerden kunnen nu via een zoekmachine informatie vinden over de provinciale onderwerpen en via een API is de ruwe data toegankelijk. Nu de informatie van de vijf provincies beschikbaar is als open data kunnen app-ontwikkelaars deze data gebruiken voor nieuwe toepassingen.

De provincies dagen jullie nu uit om een app-idee in te sturen waarmee burgers, journalisten en andere geïnteresseerden informatie van Provinciale Staten van 5 provincies eenvoudiger kunnen raadplegen en vergelijken. De provincies stellen een ontwikkelbudget beschikbaar van 30.000 euro, waarmee de winnaar de winnende app kan bouwen.

Vanaf 1 november kun je een app-idee insturen via deze website. De deadline is 9 december. Een vakjury zal de inzendingen op 12 december beoordelen. De winnende app wordt voorafgaand aan de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2019 gelanceerd.

Op deze website is informatie te vinden over de app-challenge. Heb je meer informatie nodig? Kom dan naar de brainstormsessie op 9 november. Kijk voor het volledige programma onder het kopje ‘app challenge’.

Andere nieuwsberichten

Pijl
Concept art van 'Voordat het nieuws was' website

Op 12 december won Oberon de Open Stateninformatie app-challenge met de app ‘Voordat het nieuws was’. Deze app wordt feestelijk gelanceerd op maandag 11 maart tijdens de start van de Open Gov Week. Ben jij ook bij deze lancering? Schrijf je dan snel in voor de lancering. die zal plaatsvinden vanaf 9:00 bij het ministerie   Pijl

Hieronder is het overzicht te vinden van de inzendingen van de Open Stateninformatie app challenge 2018. Het app idee ‘Voordat het nieuws was’ was de winnaar van het event. De ideeën Duoloog, Hier Overheid en Trendwatcher kregen een eervolle vermelding van de jury. Het uitgebreide juryrapport is hier te lezen. De winnaar en de shortlist nummers   Pijl

De app ‘Voordat het nieuws was’ van Oberon heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de app challenge Open Stateninformatie van de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Limburg en de Open State Foundation. De winnende toepassing maakt de relatie tussen de actualiteit en de politieke oorsprong zichtbaar en daagt inwoners uit om zich in de politieke   Pijl

Andere nieuwsberichten

Pijl
Concept art van 'Voordat het nieuws was' website

Op 12 december won Oberon de Open Stateninformatie app-challenge met de app ‘Voordat het nieuws was’. Deze app wordt feestelijk gelanceerd op maandag 11 maart tijdens de start van de Open Gov Week. Ben jij ook bij deze lancering? Schrijf je dan snel in voor de lancering. die zal plaatsvinden vanaf 9:00 bij het ministerie   Pijl

Hieronder is het overzicht te vinden van de inzendingen van de Open Stateninformatie app challenge 2018. Het app idee ‘Voordat het nieuws was’ was de winnaar van het event. De ideeën Duoloog, Hier Overheid en Trendwatcher kregen een eervolle vermelding van de jury. Het uitgebreide juryrapport is hier te lezen. De winnaar en de shortlist nummers   Pijl

De app ‘Voordat het nieuws was’ van Oberon heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de app challenge Open Stateninformatie van de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Limburg en de Open State Foundation. De winnende toepassing maakt de relatie tussen de actualiteit en de politieke oorsprong zichtbaar en daagt inwoners uit om zich in de politieke   Pijl