app challenge






Provincie Noord-Holland coalitieakkoord 2015-2019

[Datablog]

Datablog: Provinciale coalitieakkoorden

In 2015 vonden de laatste Provinciale Statenverkiezingen plaats. Deze hebben in twaalf provincies geleid tot twaalf coalitieakkoorden. In deze akkoorden spreken partijen met elkaar de ambities af voor de periode van 2015 tot 2019. Open State Foundation heeft deze coalitieakkoorden van 2015 verzameld, samen met gemeentelijke coalitieakkoorden uit 2014 en 2018. 

De coalitieakkoorden zijn verzameld in DocumentCloud en volledig tekst doorzoekbaar gemaakt. DocumentCloud biedt ook een API om deze data te benaderen. Uiteraard zijn deze coalitieakkoorden van belang voor de debatten in de Provinciale Staten. Het provinciebestuur, de Commissaris van de Koning en de Gedeputeerde Staten, bieden voorstellen aan om uitvoering te geven aan het coalitieakkoord.

In hoeverre geven de coalitieakkoorden inzicht in de debatten in de Provinciale Staten? Of hoe goed zijn verschillende provincies erin geslaagd om deze akkoorden uit te voeren? Dit zijn enkele mogelijkheden om de coalitieakkoorden te gebruiken voor de Open Stateninformatie App-Challenge.

Doe mee met de Open Stateninformatie App-Challenge

Het is mogelijk om tot 9 december 23:59 jouw app-idee in te zenden voor de Open Stateninformatie App-Challenge. De ideeën worden tijdens het pitch-event gepresenteerd op 12 december ten overstaand van een jury. De jury zal het beste idee belonen met 30.000 euro ontwikkelbudget.

Andere nieuwsberichten

Pijl
Screenshot van poliflw.nl

Wil je Open Stateninformatie combineren met nieuwsberichten van politieke partijen? Dan is dat mogelijk met PoliFLW. Meer dan een half miljoen berichten die politieke partijen plaatsen op hun websites en Facebook-pagina’s worden verzameld. De berichten zijn doorzoekbaar via PoliFLW.nl, maar ook herbruikbaar via een API. Welke inzichten zijn mogelijk door deze twee informatiestromen te combineren?    Pijl

De belangrijkste databron voor de Open Stateninformatie App-Challenge is natuurlijk de Open Stateninformatie API. Via deze API is de Stateninformatie van vijf provincies, maar ook de raadsinformatie van 108 gemeenten te benaderen en volledig geschikt voor hergebruik in jouw app-idee! Met de Open Stateninformatie API kunnen developers, UX designers en wetenschappers er voor zorgen dat   Pijl

Andere nieuwsberichten

Pijl
Screenshot van poliflw.nl

Wil je Open Stateninformatie combineren met nieuwsberichten van politieke partijen? Dan is dat mogelijk met PoliFLW. Meer dan een half miljoen berichten die politieke partijen plaatsen op hun websites en Facebook-pagina’s worden verzameld. De berichten zijn doorzoekbaar via PoliFLW.nl, maar ook herbruikbaar via een API. Welke inzichten zijn mogelijk door deze twee informatiestromen te combineren?    Pijl

De belangrijkste databron voor de Open Stateninformatie App-Challenge is natuurlijk de Open Stateninformatie API. Via deze API is de Stateninformatie van vijf provincies, maar ook de raadsinformatie van 108 gemeenten te benaderen en volledig geschikt voor hergebruik in jouw app-idee! Met de Open Stateninformatie API kunnen developers, UX designers en wetenschappers er voor zorgen dat   Pijl